مهندس برتر

آموزش نیاز های ((اصلی و فرعی)) مهندس مکانیک

مهندس برتر

آموزش نیاز های ((اصلی و فرعی)) مهندس مکانیک

نرم افزار های رشته ی مکانیک

خرید: 

برای خریدن نرم افزار ها می توانید به سایت فروشگاه آنلاین نرم افزار های تخصصی مهندسی مراجعه کنید.

 

AutoCad:   

معرفی نرم افزار AutoCad : 

   

 

 

نام نرم‌افزاری است که برای ترسیم نقشه های مهندسی و صنعتی به کار می‌رود.

این نرم افزار از محصولات شرکت آمریکایی اتودسک است. کاربران اتوکد امکان استفاده از محیطهای دو و سه بعدی را دارند.

در طراحی های صنعتی ، مکانیکی و قطعه سازی نیاز شدیدی به نرم افزارهای طراحی مناسب وجود دارد ، سال هاست که فعالان طراحی قطعات از نرم افزار اتوکد برای طراحی و رسم قطعات مکانیکی استفاده می کنند .

این نرم افزار به عنوان یکی از پایه ای ترین نرم افزارهای مهندسی مکانیک در تمام شاخه ها مطرح می باشد .

این نرم افزار یک مدل ساز دو و سه بعدی است که یادگیری ساده و محیط دوستانه ( User friendly ) ، آن را به یکی از اولین نرم افزارها برای شروع فعالیت دانشجویان مکانیک در زمینه طراحی تبدیل کرده است.

در شاخه تاسیسات مکانیکی برای طراحی دو بعدی ، ایجاد نما و پلان از نقشه های اولیه ، اجرایی و ازبیلت ، فلو دیاگرام موتورخانه و در ویرایش جدید این نرم افزار برای ایجاد کتابخانه های تجهیزات و قطعات و تهیه جدول مشخصات فنی از آن استفاده می شود .

همچنین بسیاری از نرم افزار های دیگر در زمینه تاسیسات و مخصوصاً مدلسازها در محیط این نرم افزار فعال هستند یعنی برای کار با آنها باید ابتدا در این نرم افزار تبحر داشت. 

نرم  افزار AutoCAD Mechanical 2010 ویژه طراحی قطعات مکانیکی

شرکت Autodesk برای تطبیق هر چه بیشتر ابزارها و امکانات نرم افزارهای خود با نیازهای صنعت اقدام به تولید نرم افزار AutoCAD Mechanical 2010 کرده است . این برنامه علاوه بر دارا بودن تمامی امکانات نرم افزار AutoCAD ابزارهای بسیار بهینه شده ای برای طراحی های صنعتی و مکانیکی دارد . 

نرم افزار AutoCAD Inventor 2010 ویژه طراحی قطعات صنعتی

نرم افزار AutoCAD Inventor 2010 برنامه ای برای طراحی و ساخت طرح سه بعدی قطعات و ماشین آلات صنعتی می باشد ، از طریق ابزارها و امکانات بی نظیر این نرم افزار می توانید به راحتی به تولید نمای سه بعدی قطعه دلخواه خود بپردازید .
از دیگر کاربردهای این نرم افزار می توان به امکانات قوی آن در زمینه مدل سازی سه بعدی قطعات اشاره کرد تا بر اساس آن به ساخت قالب و تولید قطعه پرداخت . 

نرم افزار طراحی و ترسیم نقشه های مکانیکی و لوله کشی AutoCAD MEP 2010

شرکت Autodesk سازنده نرم افزار اتوکد ، به منظور تطبیق هر چه بیشتر نرم افزارهای طراحی کامپیوتری ( CAD ) ، منطبق با نیازهای مهندسان و طراحان سیستم های مکانیکی ، الکتریکی و لوله کشی نرم افزار AutoCAD MEP 2010 را روانه بازار کرده است .

این نرم افزار از اینترفیس آشنای AutoCAD استفاده می کند ، اما امکانات و ابزارهای آن به شکل فوق العاده ای برای طراحی و نقشه کشی سیستم های مکانیکی ، الکتریکی و لوله کشی طراحی شده است .
 

نرم افزار اتوکد 2010 نسخه MAP 3D

نرم افزار AutoCAD ویرایش های متفاوتی را برای تطبیق با نیاز مهندسان و کارشناسان رشته های مختلف تهیه و ارائه کرده است . و در این بین نقشه برداران ، جغرافی دانان ، افراد حرفه ای در زمینه GIS و در کل افرادی که با نقشه های مقیاس بزرگ و سه بعدی محیط ها کار می کنند ، فراموش نکرده و برای این افراد نسخه MAP 3D نرم افزار اتوکد 2010 را تهیه کرده است .


نرم افزار AutoCAD Revit Structure 2010 ویژه طراحی ساختمان

یکی از نیازهای مهندسان محاسب و طراحان ساختمانی ایجاد یک طرح کلی و یا ساختاری از ساختمان مورد نظرشان می باشد که بر اساس آن می توان به برآورد و جمع آوری بودجه ، تخمین میزان نیروی کار مورد نظر ، بر آورد نوع مصالح لازم و مواردی از این دست پرداخت .

نرم افزار AutoCAD Revit Structure Suite 2010 می تواند به راحتی چنین طرحی را از یک ساختمان ایجاد کند .

 

نرم افزار AutoCAD Architecture 2010 ویژه معماران

این نرم افزار ویژه طراحی سریعتر ، نقشه های معماری تهیه شده است ، نرم افزار AutoCAD Architecture 2010 دارای همان ظاهر نرم افزار اتوکد است اما با امکانات بسیاری برای راحتی بیشتر طراحان نقشه های ساختمانی و معماران .
هر چند این نرم افزار ابزارها و امکانات جدیدی برای ترسیم نقشه های ساختمانی دارد ، اما افرادی که حتی کمی با نرم افزار اتوکد کار کرده باشند می توانند به راحتی با این نرم افزار به طراحی و نقشه کشی بپردازند . 

 

آموزش نرم افزار AutoCad: 

  

ردیفحجم
درس 14,088 KB
درس 23,744 KB
درس 33,664 KB
درس 44,331 KB
درس 53,890 KB
درس 63,609 KB
درس 73,508 KB
درس 83,292 KB
درس 94,529 KB
درس 102,963 KB

نمایی از محیط نرم افزار:

 

 

Adams : 

معرفی نرم افزار adams:

یکی از قوی ترین ( و شاید بی رقیب ترین ) نرم افزار های موجود در صنعت و حتی در مراکز تحقیقی، نرم افزار Adams ، MSC است. این نرم افزار حدود 25 سال پیش توسط جمعی از نخبگان دانشگاه میشیگان به نگارش در آمد و تا به امروز توانسته است جایگاه قابل توجهی در صنعت به دست آورد.
این نرم افزار با قابلیتهای بسیار متنوع و بالای خود، مهندسان را در ایجاد ، آزمایش ، بررسی و بهینه کردن طرح های سیستم های مکانیکی قبل از رسیدن به پیش ساخت فیزیکی یاری می کند. با بهره گیری از بخش های مختلف در نظر گرفته شده در این نرم افزار، می توان با شبه سازی حرکتی سیستم مکانیکی، تست سینماتیکی سیستم، اندازه گیری نیرو های وارد بر اتصلات، Clearance ها و بر خوردها، اندازه موتور و عملگر و... ، عمر قطعه در چرخه ی کاری را تعیین نمود و مکان دهی قطعات را به صورت بسیار دقیقی انجام داد. همچنین بررسی کنترلی و ارتعاش سیستم ها و امکان انجام تست ها برای قطعات قابل انعطاف از امکانات منحصر به فرد گنجانده شده در این مجموعه است.
نرم افزار Adams به سه بخش تقسیم می شود :
1)بخش اصلی یا مرکزی نرم افزار
2)بخش فرعی موضوعی
3)بخش مختص صنعت
البته قسمت دیگری به نام قسمت رابط نیز برای تبدیل و یا حتیaddins کردن برنامه به نرم افزار های دیگر (مثل MATLAB ،CATIA ، ProE ، Ansys و...) وجود دارد.
بخش اول نرم افزار که هسته ی اصلی آن نیز به شمار می رود، از سه بخش تشکیل می شود:
Adams/view : این بخش شامل مدلسازی سه بعدی، تعریف قید ها و مفصل های مختلف، انیمشن سه بعدی، نمایش نیروها، جابه جایی ها و تنش های مدل، Export نتایج به شکل های استاندارد Fatige ، FEA و...می باشد.
Adamas/Solver : این بخش عهده دار حل عددی سیستم دینامیکی طراحی شده (با استفاده از روش اولر- لاگرانژ ) در بخش های مختلف است. قابلیت جالب این بخش، حل معادلات غیر خطی با استفاده از حل کننده های مختلف است.
در نسخه های قدیمی نرم افزار، از کلاس های Fortran در حل معادلات استفاده می شد که در سیستم های پیچیده، موجب کند شدن شبه سازی می شد ( با این حال Adams همواره دارای سریع ترین حل کننده های عددی نسبت به رقبای خود بوده است). اما از نسخه 12 نرم افزار به بعد، به تدریج کلاس های پر سرعت ++ C استفاده شدند که در آخرین نسخه به کمال خود رسیده اند به طوری که سرعت حل در آن ها به 5 تا 7 برابر این سرعت در نسخه های پیشین می رسد . اهمیت این موضوع هنگامی آشکار می شود که سیستم پیچیده ای نیاز به شبیه سازی و یا بهینه سازی داشته باشد. به طوری که سیستمی که در گذشته در 20 ساعت اجرا می شد، در حال حاضر در کمتر از 5 ساعت شبیه سازی می شود. نکته ی دیگر، بهره گیری نسخه ی جدید نرم افزار از روش جدید HHT برای حل معادلات دینامیکی است. این روش به طور مستقیم بدون تبدیل معادله ی مرتبه ی دو به مرتبه ی یک، معادلات را حل می کند.
قابلیت دیگر موجود در نرم افزار، بهره گیری از قابلیت های برنامه نویسی در این بخش است.
Adams/Postprocessor : این بخش از نرم افزار، نتایج به دست آمده از بخش های مختلف را نمایش می دهد. نمایش به صورت نمودار های سرعت، شتاب و ... ، کانتور های المان محدود و Flexible Bodies ، نمایش نمودار های پردازش سیگنال و Signal Processing و... از توانایی گنجانده شده در نرم افزار است.
بخش دوم نرم افزار شامل زیر بخش های مختف در زمینه های مختلف مهندسی مکانیک است. هر یک از این زیر بخش ها، به کمک هسته ی اصلی نرم افزار، قابلیتهای طرح را به وسیله ی اضافه کردن خاصیت جسم غیر صلب به مدل، بالا می برند. از جمله این قابلیت ها می توان به سنسورها، عملگرهای کنترلی و هیدرولیکی، خواص ارتعاش و... اشاره کرد.
در بخش سوم، این نرم افزار با استفاده از قابلیت برنامه نویسی موجود در هسته، اقدام به تولید شبهGUI هایی برای انجام کارهای اختصاصی موجود در صنایعی چون اتومبیل، هوا، فضا و راه آهن کرده است. این بخش به مهندسان اجازه می دهد که طرح خود را با بخش های پیش فرض استاندارد موجود درنرم افزار، به سرعت آزمایش کنند.  

Biglide parallel robot  

  

:Visual Nastran

Visual Nastran  یکی ازنرم افزارهای تحلیلی مهندسی مکانیک می باشد که توسط شرکت  MSCتهیه شده است و امکان شبیه سازی مکانیزم ها و انجام تستهای دینامیکی ،تحلیل تنش وکرنش بر اساس معیار (Von-Mises تحلیلهای حرارتی درفضای آن فراهم شده است ،درواقع این نرم افزارنسخه تکامل یافته نرم افزارمعروف Working Model می باشدکه پس ازرفع محدودیتهائی که کاربران  Working Model با آن دست به گریبان بودند و همچنین افزودن چندقابلیت ویژه ( علاوه برتحلیل دینامیکی) بعنوان یک نرم افزار تحلیلی کامل درمیان نرم افزارهای مشابه خود نمائی می کندبرخی ازقابلیتهای این نرم افزار به شرح ذیل می باشد:
  امکان اعمال شرایط طبیعی درموارد خاص شرایط آزمایشگاهی) برروی مدل تحلیلی مانند :اعمال شتاب جاذبه ، تعریف مقادیری برای ضریب اصطکاک و ضریب جهندگی و...

 امکان بررسی برخورد فیزیکی مدلهای تحلیلی

  • قابلیت مدلسازی وتحلیل مکانیزمهای شامل نوارنقاله ، چرخدنده ، تسمه و قرقره
  • امکان انتقال مدلهای طراحی شده درمحیط نرم افزارهایی همچون :SolidEdge ، pro/Engineer،  MechanicalDesktop، SolidWorks ،به فضای کاری این نرم افزاربصورت مستقیم وبدون نیازبه تبدیل فرمتها توسط کاربر
  • قابلیت عملکرد قیدها بر حسب نیاز کاربر
  • امکان تحلیل تنش (Stress Analysis)
  • بررسی پدیده کمانش (Buckling)
  • امکان اعمال انواع بار های استاتیکی و دینامیکی
  • امکان بررسی مدل تحلیلی از دیدگاه ارتعاشات
  • قابلیت انجام تحلیل حرارتی
  • امکان ارتباط با نرم افزارهای Matlab,Excle  

موارد کاربرد MSC Visual Nastran:

 قابل استفاده برای اساتید و دانشجویان فنی و مهندسی مکانیک , مهندسی رباتیک , مهندسی پزشکی عمران , قالب سازی , ساخت و تولید و ...

 همچنین برای اسا تید و دانشجویان علوم پایه از قبیل فیزیک و ریاضی در دروس فیزیک عمومی 1 , توابع ریاضی , حرکت اجسام  نیروی اصطکاک , برخورداجسام و ... می تواند کاربرد داشته باشد.

تعیین برخی از خصوصیات مواد درNastran MSC Visual:

برای یک حجم سه بعدی می توان خصوصیات زیر را با انتخاب ماده مورد نظر بوسیله نرم افزار و  برای یک جسم دلخواه و فرضی تعیین کرد:

 ضریب فنریت برای اجسام

 ضریب حرارتی مواد

 ضریب اصطکاک برای اجسام

 ضریب مقاومتی مانند مدول یانگ و ....

 تعیین وزن و چگالی مواد و اجسام

 تعیین و تغییر مرکز جرم اجسام

 تعیین سرعت خطی وزاویه ای

 آنالیز و تحلیل تنش احجام

 اعمال نیرو , گشتاور , تکیه گاه و... برای تحلیل تنش مقاومتی اجسام

 

کاربرد نرم افزار در صنعت:

   این نرم افزار در صنایع مختلف بعنوان یک  سیمولاتور یا شبیه ساز بسیار قوی بکار میرود در زیر به چند مورد از کاربرد این نرم افزار در صنعت اشاره شده است :

 در مهندسی هوا- فضا : در پرتاب یک موشک به یک هدف مشخص لازم است که سه پارامتر زاویه اولیه موشک , سرعت اولیه و وزن آن مورد توجه قرار گیرد که با تغییر هر یک از موارد فوق و شبیه سازی آن در نرم افزار می توان مدل , زاویه وسرعت مورد نظر را تعیین کرد و این امر موجب صرف جویی در ساخت و تست این موشک می شود.

 شبیه سازی خطوط تو لید مورد استفاده در صنایع مختلف تولیدی وقطعات قبل از تولید و یا تغییر ویژگی های خطوط تولید و قطعات و  مشاهده تغییرات ایجاد شده در آن بوسیله این نرم افزار که این امر موجب کاهش چشمگیر هزینه های تولید می شود .

  ساخت چرخدنده های درگیر : در صنعت ساخت و تست چند چرخ دنده درگیر مشکل میباشد که آیا این چرخدنده ها نسبت به هم میتوا نند کار کنند یا گیرپاژ میشود و ...

   برخی دیگر از  شبیه سازی های معمول این نرم افزار در زیر ارائه شده است:

شبیه سازی حرکت یک بیل مکانیکی

شبیه سازی  مدل یک پیستون

شبیه سازی مدل چرخد نده خورشیدی

 

مهندسی رباتیک و قید گذاری:

در مهندسی رباتیک قید گذاری و شناخت قیدها و درجات آزادی آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است و این نرم افزار با قیدهای مختلفی که دارد از جمله قیدهای ثابت , محوری,  دورانی , فنری و ... میتواند کمک شایانی در طراحی و ساخت مکانیزم ها و ربات ها داشته باشد . 

در پایان هر عملیات شبیه سازی  می توان اطلاعات حاصل از شبیه سازی را بصورت نمودار و یا بصورت عددی مشاهده کرد . 

         

         

          

 

مقایسه نرم افزار Visual Nastran و ADAMS :
نرم افزار V.N.که در واقع نسخه تکامل یافته از سری نرم افزارهای Working Modelاست،یکی از پراستفاده ترین ابزارهای تحلیل سینماتیکی و دینامیکی حرکت اجسام می باشد که در آن قابلیت های ترسیمی نسبتا ساده ای وجود دارد تا با کمک آنها به مدلسازی پدیده مورد نظر پرداخته و با اعمال قیود و شرایط خارجی (نیرو و گشتاور) و خصایص فیزیکی خود جسم (وزن، ممان اینرسی، ضرایب اصطکاک و الاستیسیته و...)به امر تحلیل، به طور نزدیک به واقعیت بپردازیم.این نرم افزار قابلیت خواندن از نرم افزارهای نقشه کشی و طراحی نظیر Solid Work را دارد که کمک می کند جسم مدل شده از خواص هندسی یکسان با پدیده مورد مطالعه برخودار باشد. خروجی این نرم افزار موارد مختلفی از جمله نمودارهای مکان، سرعت، شتاب، نیروهای بین اعضا، خطاهای عملکرد و ... است.نرم افزار ADAMS این قابلیت ها را در برخی از لینک های خود دارد(مانند ADAMS view ) اما ویژگی های منحصر به فردی در آن گنجانده شده که یکی ورود مدلی به محیط کاری نرم افزار است که از تطابق فوق العاده یا حتی کامل با سیستم واقعی(یا در حال طراحی) برخوردار می باشد و مورد دیگر تحلیل "ریز المانی" قطعات وتحلیل هر نقطه از جسم و مهم تر، توامان دینامیکی و تنشی پدیده است که به مدد ارتباط بین نرم افزاری عالی که در ADAMS وجود دارد، ممکن شده است. حتی ADAMS با خودV.N. در ارتباط است و از طرفی به دلیل ارتباط با نرم افزارهای محاسبات ریاضی همچون MATLAB با تحلیل های دقیق تری در آن روبرو هستیم. همچنین این نرم افزار دارای حوزه های کاری متنوع نظیر خودرو، قطار و حتی هواپیما (ADAMS Aircraft ) است.بنابراین برای یک کار دقیق، برای استفاده در واقعیت و نیز "همه جانبه"ی مهندسی، ADAMS شاید بهترین گزینه باشد.

 Catia : 

 

معرفی نرم افزار:

قوی ترین نرم افزار طراحی، مهندسی ( تحلیل ) و تولید با کمک کامپیوتر

 کتیا

   نرم افزار کتیا نرم افزاری قوی برای طراحی به کمک کامپیوتر ( CAD )، مهندسی ( تحلیل ) به کمک کامپیوتر ( CAE ) و ساخت به کمک کامپیوتر ( CAM ) از سیستمهای مطرح روز دنیا در صنایع هوافضا ( هواپیما سازی )، دریائی، عمران (ساختمانی)، خودرو سازی،  طراحی سازه، ادوارات صنعتی، کارخانجات لوازم خانگی و ... که از این نرم افزار در پرسه های طراحی صنعتی خود استفاده می کنند. از نتایج استفاده این نرم افزار میتوان کاهش زمان طراحی، کاهش خطا در طراحی، بهینه کردن طرح کاهش زمان تولید، افزایش کیفیت محصول و افزایش سود دهی را نام برد.

   در ایران این نرم افزار ابتدا توسط شرکتهای خودروسازی ایران خودرو (IRAN Khodro) و سایپا (SAIPA) خریداری شد. پس از یاد گیری این نرم افزار توسط مهندسین این شرکتها این نرم افزار به محبوب ترین نرم افزار مهندسی کشور در میان مهندسین و دانشجویان مبدل شد به طوری که هم اکنون از این نرم افزار در صنایع مختلف در ایران استفاده می شود.

کاتیا یا کتیا

    کتیا ویرایش 5 ( CATIA V.5 ) یک یکپارچگی مناسب و قدرتمندی بین منابع انسانی و ابزارها و روشها و منابع های طراحی، مهندسی و ساخت در یک فرآیند کامل را ایجاد می کند. از توانمندیهای برجسته دیگر این نرم افزار: پرورش خلاقیت و نوآوری، به اشتراک گذاشتن دانش فنی در فرآیندها ارتباط مستقیم بین طرح سه بعدی مجازی و محصول واقعی و کاهش حلقه های طراحی و ساخت را نام برد.

کلید واژه : CATIA ، PLM ، مدل ، 3D, 2D ، طراحی، مهندسی، ساخت

  • مقدمه  

PLM Solutions ( Product Lifecycle Management )

به مجموعه ابزارها و روشهائی اطلاق میگردد که هدف آن حمایت از چرخه حیات تولید در زمینه های مختلف طراحی ، مهندسی و ساخت می باشد. این چرخه میتواند از یک یا چند فاز زیر تشکیل شده باشد:

بازاریابی، اتود زدن، نمونه اولیه، مدل کردن، آنالیز کردن، ساخت، بازنگری مهندسی، تبادل اطلاعات در کار تیمی فروش.

PLM ارائه شده توسط شرکت Dassault System ارائه شده توسط نرم افزارهای این شرکت قابل دست یابی است ، شامل نرم افزارهای زیر میباشد:

CAA V.5 ، SmarTeam ، ENOVIA ، DELMIA ، CATIA

 

DELMIA: Digital Enterprise Lean Manufacturing Interactive Application

ENOVIA: Enterprise in Ovation VIA

CAA V5: Component Application Architecture Version .5

 

که نرم افزار CATIA پایه و اساس دیگرنرم افزارهای بالا میباشد و حجم زیادی از فعالیت PLM در این نرم افزار صورت می گیرد که در این مقاله به این موضوع پرداخته شده است.  

 

در تولید سنتی وقتیکه یک طرح تعریف میشود، ابتدا باید یک طراحی مقدماتی صورت بگیرد تا یک نمونه اولیه از آن در کارگاه ساخته شود و بعد این طرح باید چندین بار دوباره طراحی و بهینه و . . . روی آن صورت گیرد تا رضایت مشتری یا نیاز بازار تأمین شود؛ که این سیکل زمان و هزینه زیادی را در برخواهد داشت. اما با استفاده از راه حل PLM میتوان کل سیکلها را به دو سیکل رساند( شکل1 ). چون کل طرح را میتوان در نرم افزار پیاده کرد و با امکاناتی که نرم افزار در اختیار میگذارد یکبار از ابتدا مطرح شدن طرح، طراحی، بهینه سازی و . . . حتی بازاریابی محصول را در دنیای مجازی نرم افزار با دقت و سرعت بالا انجام گیرد و بعد از جلب رضایت مشتری یا رفع نیاز بازار، طرح را برای ساخت به خط تولید واقعی ارسال نمود؛ حتی میتوان مشکلات حین طراحی و ساخت محصول و حتی خط تولید آن و تبلیغات و . . . را در این نرم افزار یافت،و نیز برای کاهش هزینه، وزن ، کاهش ضایعات و طراحی نسل بعدی محصول را برنامه ریزی نمود. در کل کاهش زمان طراحی و ساخت، عرضه سریع محصول به بازار رقابت از اثرات مهم این روش میباشد. 

 

3 تعریف:  

  • CAD : طراحی و مدلسازی بکمک کامپیوتر. در اختیار قرار دادن ابزارهای بسیار قدرتمند مدلسازی احجام ( Solid ) و رویه ( Surface ) و . . .

  • CAM : ساخت بکمک کامپیوتر. تهیه برنامه های ماشینکاری برای انواع ماشینهای CNC در محیطی سه بُعدی و قدرتمند و . . .

  • CAE : مهندسی باکمک کامپیوتر. ارائة ابزارهای شبیه سازی و رفتارهای فیزیکی محصول، خط تولید و مونتاژ و تحلیل های مهندسی آنان و . . .  

 

                                                شکل-نمودار رشد CATIA V5  

   

ویژگیهای اصلی نرم افزار:

  • نگهداری تاریخچة تهیة مدل ( History ) : این امر سبب میگردد تا بتوان با حداکثر قدرت به ساخت و مدیریت مدلها پرداخت ( میتوان مکان عملیات را جابجا و یا آنان را موقتاً بی اثر نمود. بعنوان مثال میتوان اثر یک فیلد را خنثی کرد. )

  • برخورداری از قابلیت پارامتریک و فرمول پذیری ( Parametric ) : با این خاصیت میتوان ابعاد یک مدل را بصورت وابسته به مقادیر دیگر ترسیم نمود و در صورت تغییر در پارامترهای اولیه مدل بهنگام میگردد.

  • سرعت بالا ( Real Time ) : مشاهده شدن تغییرات بصورت همزمان. بعنوان مثال تغییر در سایز یک مکعب و یا دوران آن در حالت Shade در هنگام اجراء سایر دستورات.

  • هوشمندی ( Intelligent ) : سبب میگردد تا با بکارگیری الگوریتمهای پیشرفته کمک شایانی به کاربر نماید تا با حداقل عملیات به هدف مورد نظر دست یابد.

  • گرافیک بسیار بالا ( Advance Interface ) : یکی از ایرادهای اصلی اکثر نرم افزارها، نداشتن محیط راحت و قوی گرافیکی است. محیط راحت و کاربرپسند کتیا سبب میگردد تا کاربر براحتی خواسته های خویش را مهیا سازد. 

  • از دیگر ویژگیها میتوان قابلیت جابجائی آسان و سریع بین محیط ها، سرعت بالای واکنش نرم افزار در برابر عملیات صورت گرفته، مدیریت بر فعالیتهای مربوط به طراحی، خروجی با فرمتهای مختلف، قابلیت تبادل اطلاعات بین دیگر نرم افزارهای CAD و حتی کاربر میتواند یک محیط دلخواه کاری با آیکونهای مورد نیاز خود، طراحی کند. 

قابلیت های نرم افزار کتیا شامل:

  • طراحی قطعات

  • مونتاژ قطعات

  • طراحی سطوح

  • نقشه کشی

  • شبیه سازی

  • ورق کاری

  • طراحی سازه

  • قالب سازی

  • ماشین کاری

  • تهویه مطبوع

  • ایجاد روابط ریاضی

  • برنامه نویسی

  • لوله کشی

  • مدیریت پروژه ها

  • مدیریت کارخانجات

  • و ...

برای آشنائی بیشتر با قابلیت های نرم افزار باید ابتدا با محیط های این نرم افزار آشنا شوید:

محیطهای نرم افزار CATIA V.5 را میتوان به دسته بندیهای اصلی زیر تقسیم نمود :

  • Mechanical Design

  • Shape Design & Styling

  • Product Synthesis

  • Analysis

  • Equipment & Systems Engineering

  • NC Manufacturing

  • Plant  

1- Mechanical Design

در این دسته محیط کاربر میتواند با دستورات خیلی ساده و کاربردی طرح را مدل ( 3D/2D ) کند البته بصورت حجم، چه یک قطعه باشد یا یک مجموعه مونتاژی بزرگ مثل هواپیما این دسته محیط شامل بیش از 10 محیط کاربردی میباشد که مهمترین آنها؛ مدلسازی قطعه و مونتاژ آنها، تهیه نقشة 2D از مدل 3D یا رسم نقشة 2D ، ورقکاری، طراحی سازه، تلرانس گذاری،طراحی جوش و طراحی قالبهای پلاستیکی و... . در زیر شرح مختصر بعضی از این محیطها بیان شده است.   

1.1. Sketcher

     در این محیط طرح دو بعدی اولیه هر مدلی تولید می شود به نحوی که برای طراحی هر مدلی ابتدا باید وارد این محیط شد و نقشه دو بعدی مدل را ترسیم کرد.

 

1.2. Part Design  

  

 

 این محیط شبیه به محیط های مدل سازی در سایر نرم افزار های طراحی مکانیکی می ماند و در آن قطعه از نظر خصوصیات مکانیکی به صورت سه بعدی طراحی می شود.  کاربر با امکاناتی که این محیط در اختیارش گذاشته است به آسانی میتواند با سریعترین روش از یک قطعه طراحی شده، مدل 3D تهیه نماید تا در محیط های دیگر از آن نمای 2D و 3D مونتاژی تهیه نماید یا آنالیز روی آنها صورت گیرد. از توانمندیهای این محیط کاربری آسان و کاربردی، محیط قابل لمس برای کاربر، قابلیت ویرایش و بازسازی آسان و سریع، قابلیت جابجائی دو طرفه با محیط های 3D دیگر نرم افزار و قابلیت ذخیره سازی با فرمتهای مختلف نام برد.   

1.3.Assembly Design  

کاربر میتواند قطعات طراحی شده در محیط Part Design را در این محیط با دستورات آسان و کاربردی، مجموعه را مونتاژ نماید همانند یک کارگاه مونتاژکاری حتی میتوان از این محیط به محیط تهیه مدل برگشت تا مدل را ویرایش کرد و دوباره برگشت بدون آنکه از محیط CATIA خارج شد. این امر برای طرحهائیکه بصورت ابداع و اختراع میباشند و قطعات متناسب همدیگر باید طراحی شوند، خیلی کاربردی خواهد بود.

کاربر براحتی ( چه دستی و چه حرفه ای ) قطعات طراحی شده ( مدل شده ) را به این وارد کند تا کارهای مونتاژ روی آنها انجام دهد. یکی از این فعالیتها، آنالیز حجمی روی مجموعه میباشد مانند برخوردها، تماسها و لَقی های بین قطعات میباشد. دارای کتابخانه قطعات استاندارد میباشد و حتی کاربر هم نیز میتواند برای خودش یک کتابخانه از قطعات تهیه نماید. تهیه خودکار لیست قطعات بهمراه مشخصات آنها از دیگر تانمندیهای این محیط میباشد.

 

 

 

1.4. Sheet Metal Design

    کاربر در اینجا میتواند یک طرح ورقکاری شده را مدلسازی نماید و در انتها هم میتواند گستردة ورق بکار رفته را محاسبه نماید. در این محیط انواع دستورات خم و استمپهای موجود میباشد و حتی کاربر میتواند برای طرح خود سنبه و ماتریس طراحی کرده و در این محیط بکار برد.

    محیط اصلی طراحی بدنه هواپیما می باشد. این محیط توسط مهندسین هوافضا برای طراحی قطعات مختلف هواپیما نیز مورد استفاده قرار می گیرد. 

1.5. Drafting

کاربر میتواند در این محیط نقشه های 2D مورد نیاز خود را تهیه نماید که به دو روش زیر صورت میگیرد:

Generative : در این حالت با موجود بودن مدل 3D ، کاربر هر نمای دلخواه و استاندارد مورد نیاز خود را تهیه نماید و با هوشمند خود محیط، کاربر هر نوع برش و عملیات دیگر را روی نقشه ها میتواند انجام دهد و حتی با تغییر در مدل 3D ، این تغییرات در نقشه بطور خودکار انتقال داده میشود. در این روش عملاً رسم نقشه مفهوم نداردو خود نرم افزار رسم مینماید.

Interactive : در این حالت کاربر میتواند با توجه به امکانات رسم، نقشۀ 2D مورد نیاز را رسم نماید و حتی محیط نیز خودش به کاربر کمک میکند که نماها رسم شده را کامل نماید. مثلاً با رسم سه نمای استاندارد نمای ایزومتریک را تهیه کرد.  

1.6. Structure Design 

 

  

 

محیط طراحی سازه یکی دیگر از محیط های جذاب و کاربردی این نرم افزار میباشد.کاربر به آسانی و سرعت زیاد میتواند طرحهای سازه ای خود را در آن مدل کند. کاربر با انتخاب مقطع سازه خود از کاتالوگ مربوطه و انتخاب محل قرار گرفتن سازه، خیلی سریع و با دقت بالا طرح خود را مدل کند. استانداردهای موجود DIN, AISC, EN, OTUA شامل انواع مقاطع استاندارد میباشد.

     این محیط،  بیشتر توسط مهندسین عمران برای طراحی سازه ها بصورت استاندارد مورد استفاده قرار می گیرد و به جهت قابلیت گرافیکی بالای این نرم افزار در جهان به شدت مورد استقبال مهندسین عمران قرار گرفته است. 

 

 

 

1.7. Mold Tooling Design

طراحی قالبهای پلاستیکی از دیگر محیط های این نرم افزار میباشد که دارای کاتالوگی از انواع استانداردهای قالب سازی میباشد. مانند : Dme, Dme-America, Eoc, Futaba, Hasco, Measburger, Pcs, Pedrotti, Rabourdin, Strack. و حتی کاربر قطعه ای که طراحی و مدل کرده است را به این محیط منتقل کرده و با توجه به ابعاد و حجم آن قطعه، قالب مورد نیاز آنرا تهیه میکند. در این محیط امکاناتی چون راه گاهها، میله راهنماها، میله پران ها و . . . در اختیار کاربر قرار گرفته است و حتی آنالیز حجمی نیز میتواند انجام دهد و نحوة عملکرد قالب را نیز یتواند مشاهده نماید.  

    

  

تمرین های آموزشی کتیا:  http://catia.ir/tamrinat.html

منبع: 

CATIA.IR

 

 Matlab   : 

  معرفی نرم افزار matlab:

      مطلب ( MATLAB ) یکی از زبانهای برنامه نویسی سطح بالا با تمرکز بر روی تکنیکهای محاسباتی است. این نرم افزار  محیطی  مناسب  برای  انجام  عملیاتهای  ریاضی، ایجاد  محیطهای  ویژوال  و  برنامه نویسی آسان را همزمان فراهم کرده است. در این   نرم افزار تلاش بر آن است که مسائل ریاضی و راه حلهای آنها به همان صورتیکه در ریاضیات رایج دانشگاهی وجود دارد ارائه شوند.

      این نرم افزار به صورت اختصاصی در موارد زیر کاربرد دارد:
1-    ریاضیات و محاسبات
2-   ساخت و پیاده سازی الگوریتم های ریاضی
3- جمع آوری داده ها
4- مدلسازی، شبیه سازی و تحلیل مدل
5- آنالیز، استخراج مشخصه های آماری، رسم و نمایش دیتا
6- رسم گرافهای مهندسی و علوم(منحنی های دو بعدی و سه بعدی، منحنی های آماری و . . . )
7- تولید نرم افزارهای کاربردی دارای واسط گرافیکی

نرم افزار مطلب دارای سیستمی اندرکنشی بوده که در آن تمامی داده ها به صورت آرایه های بدون تعیین بعد معین و مشخص ذخیره می شوند. این خاصیت این امکان را به شما می دهد که مسائل محاسباتی بسیاری را با استفاده از فرمولهای برداری و ماتریسی برای طیف وسیعی از داده ها بنویسید. این نحوه  برنامه نویسی  در حقیقت  کسری  از  زمانی  است  که در یک زبان سطح متوسط   غیر دینامیک چون
C و FORTRAN صرف می شود.
نام
MATLAB از حروف ابتدایی MATRIX LABORATORY  آمده  است. این  نرم افزار  در  ابتدا به  عنوان   نرم افزاری جهت انجام سریعتر عملیاتهای ماتریس و به عنوان تجمیع دو پروژه LINPACK و ETSPACK طراحی شد. امروزه نرم افزار مطلب از کتابخانه های تابعی BLAS و LAPACK در محاسبات ماتریسی خود استفاده می کند.MATLAB طیف متنوعی از کاربران را تحت پوشش قرار داده است. در محیطهای دانشگاهی از مطلب به عنوان ابزاری برای آموزش دوره های مقدماتی تا پیشرفته ریاضیات، علوم مهندسی و علوم پایه استفاده می شود. در صنایع نیز مطلب به عنوان ابزاری برای تحقیقات افزایش تولید و نیز آنالیز ریاضی مسائل درگیر در آن صنایع استفاده می شود.
شرکت
MathWorks به همراه نرم افزار MATLAB ، راه حلهای کاربردی معینی در زمینه های علوم نو را با عنوان Toolbox عرضه کرده است. آنچه در این جعبه ابزارهای کاربردی ارائه شده چنان است که کاربران را قادر می سازد ضمن استفاده از تکنولوژی محاسباتی مربوطه به یادگیری و توسعه آن نیز بپردازد، این جعبه ابزارها ، مجموعه ای از توابع مطلب ( m-file ) را شامل شده که ضمن اضافه شدن به نرم افزار مطلب محیط آن را برای حل مسائل ویژه ای از علوم جدید آماده می کند.
از حوزه های علوم جدیدی که در این جعبه ابزارها به آنها پرداخت شده می توان به جعبه ابزارهای پردازش تصویر، پردازش سیگنال،  سیستم های کنترلی، شبکه های عصبی، منطق فازی، فوریه دو بعدی
Wavelett ، شبیه سازی و . . . اشاره کرد.

      ساختار نرم افزار مطلب:

      نرم افزار MATLAB بر 5 رکن اصلی استوار است، این ارکان عبارتند از:

      1-  میز و محیط کاری نرم افزار:
این مجموعه کاربر را قادر می سازد تا با نرم افزار ارتباط موثری برقرار کند. بدین منظور نرم افزار از واسطهای گرافیکی قدرتمندی بهره می برد که از آن جمله    می توان به صفحه کار و پنجره فرمان و پنجره تاریخچه فرامین (
Command History ) ، پنجره ویرایش و رفع عیب برنامه های مطلب، آنالایزر کدهای برنامه نویسی، جستجوگر، help نرم افزار، فضای کاری متغیرهای مطلب و نیز فایلها و مسیرهای جستجو و . . . اشاره کرد.

      2-  کتابخانه توابع ریاضی:در این  نرم افزار  مجموعه  وسیعی  از  الگوریتم های  محاسباتی از   توابع  ابتدایی چون ( جمع سینوسی و کسینوسی و ریاضیات مختلط تا توابع پیچیده تر چون معکوس ماتریس، مقادیر ویژه ماتریس، توابع بسل و FFT ( تبدیل فوریه سریع ) را شامل می شود.

      3- زبان برنامه نویسی:
این  نرم افزار  دارای زبان برنامه نویسی سطح بالای آرایه ای/ماتریسی  با فرامین   کنترل برنامه،    ساخت تابع،  پذیرش ساختارهای مختلف داده ای، قابلیت دریافت ورودی/ارسال خروجی و قابلیت  برنامه نویسی شی گرا  می باشد.  برنامه نویسی در این  محیط  به  هر  دو صورت  نوشتن     برنامه های کوچک (
Small Scale ) تا برنامه های بزرگ ( Large Scale ) امکان پذیر است.

      4 - خواص گرافیکی نرم افزار: مطلب  قابلیت  نمایش بسیار آسان ماتریسها و بردارها،  دستکاری  و  چاپ  دیتای مربوطه را دارد. این  موارد  مشتمل  بر  نمایش  گرافهای دو و سه بعدی،  پردازش تصویر،  انیمیشن سازی  و ارائه تصاویر  با فرمت دلخواه  می باشد. همچنین در این نرم افزار امکان ساخت واسطهای گرافیکی وجود دارد.

      5- واسطهای با محیط بیرونی مطلب/API : مطلب امکان ارتباط دوطرفه با نرم افزارهای Fortran و C را دارد. این امکان به سه صورت در مطلب قابل استفاده است:
1-   صداکردن برنامه مطلب در برنامه های
C ( به صورت dll )
2-   استفاده از مطلب به عنوان یک موتور محاسباتی
۳-   خواندن و نوشتن  mat فایل. 

 

آموزش نرم افزار Matlab: 

 

 از Save target As استفاده کنید. 

 دانلود 

 حجم: ۱۹۴k 

 تعداد صفحات:16 

 فرمت:pdf 

 

solidwork : 

 معرفی نرم افزار solid work:

طی چند سال اخیر شاهد پیشرفت های گسترده ای در زمینه های اتوماسیون طراحی و GUI (رابط گرافیکی کاربر) در دنیای نرم افزار های صنعتی بودیم. طراحان نرم افزار ها مهندسی مکانیک با قرار دادن امکانات بیشتر و قویتر برای استفاده از نرم افزار ها موجب تسریع در امر طراحی و رسیدن به هدف نهایی به شکلی بهینه شدند. در گذشته برای استفاده از این نرم افزار ها , باید شخص دوره کامل تکنسینی این نرم افزار ها را طی می کرد ,ولی بر عکس امروزه می توان به راحتی و با صرف کمترین زمان, نحوه استفاده از این نرم افزار ها را آموخت و از آنها استفاده کرد.

یکی از این نرم افزار های مطرح که تقریبا به تمامی نیازهای یک مهندس طراح جامه عمل پوشانده ,SolidWorks ساخت شرکتی به همین نام است که البته چند سالی است که زیر مجموعه Dassault System ,سازنه CATIA قرار گرفته است. می توان به جرئت ادعا کرد که قویترین نرم افزار مهندسی در دو زمینه RealTime و GUI است. در زمینه اتوماسیون طراحی تقریبا همرده CATIA قرار دارد ,در دنیای نقشه کشی برای مهندسان مکانیک از MDT کاملا برتر است و Help آن نیز تقریبا به گستردگی و کارایی Help MATLAB می باشد و به راحتی به نرم افزار های دیگری مثل ANSYS, Visual NASTRAN, CATIA , EXCEL و ... ارتباط برقرار می کند.در اینجا برای بررسی جزئی تر و آشنایی بیشتر با این نرم افزار به بررسی چند موضوع انتخابی می پردازیم:

طی چند سال اخیر شاهد پیشرفت های گسترده ای در زمینه های اتوماسیون طراحی و GUI (رابط گرافیکی کاربر) در دنیای نرم افزار های صنعتی بودیم. طراحان نرم افزار ها مهندسی مکانیک با قرار دادن امکانات بیشتر و قویتر برای استفاده از نرم افزار ها موجب تسریع در امر طراحی و رسیدن به هدف نهایی به شکلی بهینه شدند. در گذشته برای استفاده از این نرم افزار ها , باید شخص دوره کامل تکنسینی این نرم افزار ها را طی می کرد ,ولی بر عکس امروزه می توان به راحتی و با صرف کمترین زمان, نحوه استفاده از این نرم افزار ها را آموخت و از آنها استفاده کرد.

یکی از این نرم افزار های مطرح که تقریبا به تمامی نیازهای یک مهندس طراح جامه عمل پوشانده ,SolidWorks ساخت شرکتی به همین نام است که البته چند سالی است که زیر مجموعه Dassault System ,سازنه CATIA قرار گرفته است. می توان به جرئت ادعا کرد که قویترین نرم افزار مهندسی در دو زمینه RealTime و GUI است. در زمینه اتوماسیون طراحی تقریبا همرده CATIA قرار دارد ,در دنیای نقشه کشی برای مهندسان مکانیک از MDT کاملا برتر است و Help آن نیز تقریبا به گستردگی و کارایی Help MATLAB می باشد و به راحتی به نرم افزار های دیگری مثل ANSYS, Visual NASTRAN, CATIA , EXCEL و ... ارتباط برقرار می کند.

در اینجا برای بررسی جزئی تر و آشنایی بیشتر با این نرم افزار به بررسی چند موضوع انتخابی می پردازیم: 

1- رابط گرافیکی کاربر یا GUI : به معنای رابط گرافیکی قوی میان کاربر و نرم افزار است و همانطور که گفته شد مقوله Interfacing در این نرم افزار به بهترین نحو ممکن طراحی شده است. وجود کادر های مهاوره ای که با قرار گرفتن روی هر آیکون برای کاربر ظاهر می شود, با توضیحی مختصر و مفید کاربر را از عملکرد آن آگاه می سازد. قرار گرفتن تمامی Dialog Box ها در قسمت سمت چپ پنجره نرم افزار ,که از سال 2003 به بعد شاهد آن بودیم نیز به مرتب شدن پنجره ها , رعایت مناسب مراحل کاری هر فرآیند (Wizard) و عدم گیج شدن کاربر بسیار کمک می کند. امکان وارد کردن اندازه ها به صورت مستقیم در محیط سه بعدی به هر واحدی که مایل باشید نیز باعث تسریع در عملکرد طراحی می شود, حتی در قسمت های وارد کردن اندازه تدابیری فراهم شده است تا کاربر بتواند از عبارات و توابع ریاضی نیز استفاده کند.MDT کاملا خارج شده و به یک محیط جذاب برای کاربر تبدیل شود.

Graphical User Interfacing

مواردی مانند پشتیبانی بیش از 10 زبان و وجود اشکال و آیکون های مناسب و هدفمند و پس زمینه آبی رنگ این نرم افزار باعث شده است تا ظاهر این نرم افزار از شکل یک نرم مهندسی خشک مانند  خارج می کند

 

2- MDA :باز هم می توان SolidWorks را نرم افزاری دانست که با قرار دادن دو مقوله PDM و PLM و همچنین نرم افزار های تحلیلگر آن و ماژول های قدرتمند, به تمامی این مباحث جامه عمل پوشانده است. مبحث MDA امروزه مهمترین و رقابت برنگیزترین بحث میان طراحان اینگونه نرم افزار ها می باشد.

سیستمی که از طراحی و ساخت تا مونتاژ و تولید , از سفارشات تا بازاریابی و .. را شامل می شود, سیستمی که با کوچکترین تغییری در هر مرحله مانند یک موج به تمامی قسمت های دیگر انتقال می یابد. به این مکانیزم, سیستم اتوماسیون طراحی مکانیکی گفته می شود. امروزه نرم افزار های طراحی تنها برای ساخت یک مدل سه بعدی در کامپیوتر به کار نمی رود بلکه به منظور طراحی یک قطعه مکانیکی در چارچوب یک سیستم فعال و شناور و کاملا متغیر با معادلات مکانیکی استفاده می شود و قابلیت اعمال تمامی فاکتور های اصلی و جانبی محیطی رار روی سیستم داراست. 

 

 MATHEMATIC :  

آموزش نرم افزار mathematic: 

  

دانلود  

حجم:202KB 

فرمت:PDF 

تعداد صفحات:9                        

 

  

Maple:   

 

معرفی نرم افزار Maple: 

نرم‌افزار مِیْپـِلْ یا سامانهٔ رایانه‌ای جبری مِیْپِل (به انگلیسی: Maple) یکی از نرم‌افزارهای مشهور ریاضی است.

نام آن به معنی درخت افرا (درختی شبیه چنار) است که عکس برگ آن بر پرچم کانادا وجود دارد. دلیل این نام‌گذاری نوشته‌شدن این نرم‌افزار در دانشگاه‌های کانادا خصوصاً دانشگاه واترلو است.

میپل نرم‌افزاری بسیار قوی در زمینهٔ ریاضی است که کار عملی ۱۰۰ دانشجو بوده است.

از دیگر خصوصیات این نرم‌افزار راهنمای بسیار قوی آن است که کار کردن با این نرم‌افزار را بسیار راحت می‌کند.

جدیدترین نگارش این نرم‌افزار نگارش ۱۱ آن است که در تمام زمینه‌های ریاضی از جمله جبر خطی و ریاضیات گسسته و حسابان و حتی ریاضیات مقدماتی برای دانش‌آموزان دبیرستانی می‌تواند مفید واقع شود.  

 

آشنایی بیشتر:

میپل نرم افزار بسیار قدرتمندی برای انواع مختلف محاسبات ریاضی از مقدماتی تا پیشرفته است.میپل قادر است کلیه محاسبات ریاضی را از اعمال چهارگانه، توان و ریشه گرفتن، محاسبه فاکتوریل اعداد، محاسبات ساده و پیشرفته مثلثاتی و لگاریتمی و غیره گرفته تا محاسبه حد، مشتق و انتگرال توابع، رسم توابع دو بعدی و سه بعدی، انواع محاسبات ماتریسی و حل معادلات معمولی و دیفرانسیلی انجام دهد. بنابراین دانش آموزان و دانشجویان برای درک مفاهیم علمی و  ریاضیدانان حرفه ای و مهندسین برای کارهای تحقیقی و کاربردی می توانند از آن استفاده کنند.

لازم به ذکر است که این نرم افزار به وسیله گروه تحقیقاتی دانشگاههای "واترلو" و "درکسل" و نیز موسسه تکنولوژی فدرال سوئیس در زوریخ در دهه ۱۹۸۰ میلادی توسعه یافت و نسخه ۱۱ آن تحت نام MAPLE 11 هم اکنون در بازار موجود می باشد.

در این چند درس به طور خلاصه به مهمترین دستورات میپل اشاره خواهیم کرد. برای آشنایی تخصصی تر ، باید به راهنمای نرم افزار مراجعه کرد.

در تهیه مطالب این درس و دروس جلسات بعد، از منابع زیر استفاده شده است:

  - کتاب MAPLE V  ترجمه آقایان دکتر نیکوکار و دکتر حسینی
  - کاربرد MAPLE برای علوم و مهندسی تالیف آقایان رمضانی و رفسنجانی صادقی
  - حساب دیفرانسیل و انتگرال با میپل دکتر امیر نادری
  - فایلهای میپل که از
سایت اصلی مپیل قابل دانلود می باشد.
  - فایلهای آموزش میپل که در سایتهای دانشگاهی جهان و نیز سایتهای اساتید
    ریاضی قابل دسترسی است. 

 

دانلود MAPLE:  

 

نسخه ی میپلتوضیحاتلینک دانلود
میپل ۷می توانید نرم افزار میپل 7 را از لینک رو به رو با حجم حدوداً 32MB دانلود کنید. بعد از دانلود، آن را از حالت zip خارج و سپس آنرا با استفاده از عددی که در فایل CDKey مشاهده می فرمایید، نصب کنید.دانلود
میپل ۱۱ نسخه ی Portableخوشبختانه به تازگی نسخه ی portable میپل 11 نیز طراحی شده است. این نسخه نیازی به نصب ندارد و به راحتی می توان آن را روی فلش یا لوح های فشرده کپی و در جاهای مختلف از آن استفاده کرد. این نسخه در دو فایل فشرده با فرمت rar است و جمعاً در حدود 164MB. هر دو فایل را دانلود و سپس در یک پوشه از حال فشرده خارج کنید. برای دانلود به لینک روبه رو رفته، لینک دانلود فایل ها را خواهید دید.

دانلود۱ 

دانلود ۲

 

آشنایی با محیط کار MAPLE: 


ابتدا توجه فرمایید که برای شروع به کار با میپل، از منوی start، قسمت All Programs را انتخاب و بعد از رفتن به بخش Maple 11 (یا هر میپلی که با آن کار می کنید)، منوی Classic Worksheet Maple 11 را کلیک کنید. برای دقت بیشتر، اینجا را کلیک و عکس مربوطه را ملاحظه فرمایید. تمامی این درس و دروس جلسات بعدی در این محیط آموزش داده خواهد شد.

محیط کار میپل یا worksheet را باکلیک بر
اینجا  یا اینجا ملاحظه فرمایید.

به عنوان دو دستور مقدماتی، روش محاسبه  2+3  و رسم ساده تابع (sin(x را در فاصله ی  مرور می کنیم:

 - ابتدا 2+3 را به همراه  ;  روبروی پرامت <] تایپ کنید و کلید Enter را فشار دهید.
   جواب به صورت آبی رنگ در وسط بلوک ظاهر می شود. نتیجه کار را با کلیک
   بر 
اینجا یا اینجا ملاحظه فرمایید.
 - برای رسم تابع (sin(x در فاصله مذکور، دستور زیر را روبروی پرامت <] تایپ کنید و
   کلیدEnter را فشار دهید:

 plot(sin(x),x=0..2*Pi);

   برای دیدن نتیجه کار،اینجا یا اینجا را کلیک کنید. 

 
توجه کنید که در میپل، مجموعه ای از دستورات وجود دارند که به نوعی با یکدیگر مربوطند.
برای اجرای این دستورات باید «بسته» یا «زیر بسته» حاوی این دستورات را بارگذاری کنیم.
به طور مثال برای رسم بیضی  باید قبلاْ بسته ی (with(plots بارگذاری شده باشد و بدون آن، دستور  implicitplot  اجرا نمی شود. با کلیک بر
اینجا یا اینجا نتیجه این دستور را ببینید. 

 

 

معرفی چند دستور مقدماتی: 


۱. اعداد  و نیز علامت های  را به سادگی می توان به
    میپل معرفی کرد.
اینجا یا اینجا را کلیک کنید.

۲. محاسبات ساده:
  - برای دیدن چگونگی محاسبه ی  
اینجا یا اینجا را کلیک کنید.
  - برای دیدن مقدار  
اینجا یا اینجا را کلیک کنید. 


۳. برای دیدن چگونگی محاسبه ی    به صورت کسری و اعشاری

۴. در میپل می توان چند عبارت را به صورت سطری یا ستونی نوشت. برای دیدن
    مثالی از این مطلب
اینجا یا اینجا را کلیک کنید.    

 

آموزش نرم افزار میپل:  

دانلود       

حجم:2473kb     

 فرمت:pdf      

تعداد صفحات:36

TopSolid'Design Pro : 

معرفی نرم افزار topsolid'design pro:  

Top Solid بخشی از یک نرم افزارکاملا مجتمع و رابطه ای است که دربرگیرنده سینماتیک، سینتک، FEA ، تزریق پلاستیک ، طراحی ورق فلزی و ساخت ، ماشینکاری و بازرسی است . این نرم افزار را می توان هم به صورت پارامتریک رابطه ای 2D/3D یا در صورت نیاز حالت طراحی آزاد بکار برد.

در Top Solidمی توان مدلسازی را در حالت کاملا رابطه ای یا غیر رابطه ای همانند سیستم های کلاسیک CAD انجام داد. علاوه بر اینکه می توان به عقب تر بازگشت و وضعیت را بین این دو حالت تغییر داد. Top Solid یک مدلساز مجتمع سطحی/حجمی هیبریدی ، با قابلیت مدلسازی سطوح آزاد (فاقد رابطه ریاضی) است که امکان مدلسازی سطوح آزاد و تبدیل آن به حجم را دارد. اجتماع مدلسازی سطحی و حجمی در این نرم افزار امکان تبدیل این دو نوع را به یکدیگر به آسانی ایجاد کرده است.     

از موارد خاص دیگر این مدول پارامتری بودن آن و همچنین دسترسی به تاریخچه کامل عملکردی برای هر مدل می باشد. پارامتری بودن نرم افزار به این معنا است که شما در هر مرحله از عملیات مدلسازی و حتی پس از تکمیل مدل قادر به اصلاح مدل و تغییر ابعاد هستید. هر مدل دارای یک تاریخچه عملکردی است که تمامی فرآیندهای انجام پذیرفته روی آن را نشان می دهد. این تاریخچه به صورت نمودار درختی در نظر گرفته شده است و تمامی فرآیندهای طی شده برای خلق مدل را شامل می شود. این فرآیندها قابل تغییر، اصلاح و حتی حذف هستند .مدل ایجاد شده در این مدول در مدول های دیگر نرم افزار به کار گرفته می شوند .  

بخش ماشینکاری (TopSolid'Cam ) این نرم افزار به منظور بهره گیری ازامکانات ماشینکاری قطعات مورد استفاده قرار گرفته و در نهایت می توان برنامه CNC را استخراج نمود .

این بخش برای پشتیبانی از ماشینکاری های مختلف نظیر فرزکاری ، بورینگ کاری ، تا سه محور – فرزکاری چهار و پنج محور – تراشکاری دارای مدول های EXT/CAM ME ، EXT/4-5 AXIS ، EXT/TURN می باشد که توسط آنها می توان حجم انبوهی از توانایی های مورد نظر جهت انجام ماشینکاری های متنوع را پوشش داد .

در محیط ماشینکاری بسته به نوع ماشین مورد نظر (تراش ، فرز ، بورینگ ) و نوع عملیات ماشینکاری ، امکانات مربوطه فعال شده و می توان از آنها بهره برد ، بدین نحو که مدل قطعه و ماشین مورد نظر از قبل در محیط طراحی ، تهیه گردیده و پس از ایجاد یک فایل ماشینکاری ، بترتیب انتخاب دستگاه ، اقلام مورد استفاده جهت کلمپینگ قطعه ، تنظیم نقطه صفر قطعه کار صورت پذیرفته و سپس مراحل ماشینکاری قطعه بر مبنای بهترین روش و ابزارهای پیشنهادی از لیست موجود در این نرم افزار که در قالب مدول TopTool  ارائه میگردد (در صورت موجود نبودن ابزار مورد نظر توانایی تعریف ابزار خاص نیز موجود میباشد ) صورت می پذیرد .

لازم به ذکر است که امکان چک برخورد های احتمالی مابین ابزار و دستگاه و اقلام مورد استفاده در کلمپینگ و قطعه کار در این نرم افزار در صورت اجرای SETUP در کارگاه ،مشابه با آنچه در محیط نرم افزاری پیش بینی شده است وجود دارد.

برای آَشنایی بیشتر با تواناییهای مدول TopSolid'Cam به نکات زیر می توان اشاره کرد :

ارتقاء کیفیت و افزایش بهره وری با توجه به امکانات پیش بینی شده در این مدول که عبارتند از:

ارتباط با مدول CAD ، پارامتری بودن قطعات و پروسه های ماشین کاری ، شبیه سازی ماشین ، قطعه و عملیات ماشین کاری به صورت کاملا مشابه واقعیت ،کنترل محیطی کافی ، وجود مخزن ابزار کار آمد، مدیریت ادوات اندازه گیری و تنظیم ابزار و ارتباط با DNC و نرم افزار های انتقال داده ها و ... از افزایش زمان ماشینکاری جلوگیری شده در حالی که کیفیت کار حفظ گردیده است.

مستند سازی ساخت در تولید انبوه به منظور ساخت قطعات مشابه از اهمیت بالایی برخوردار است. بخش PDM با تهیه و حفظ طرح های مربوط به فاز های مختلف ماشین کاری ، برگه های مشخصات ابزار و مدارک کارگاهی لازم و طبقه بندی مناسب آنها این مورد را پوشش داده و مدیریت می کند.

شبیه سازی مجازی فرآیند ساخت کاملا مطابق شرایط واقعی فرآیندی است که TOP-SOLID/CAM با در اختیار داشتن محیط گرافیکی مناسب و توابع قدرتمند برای ایجاد مسیر ابزار ، شبیه سازی براده برداری و حرکت محور های ماشین (برای هر تعداد محور و ابزار گیر) انجام می دهد. موارد زیر نیز توسط این مدول انجام می پذیرند :

·         شبیه سازی سینماتیک ماشین با هر تعداد محور

·         طراحی و شبیه سازی فیکسچر ها

·         بررسی برخوردهای فیزیکی در حین حرکت ها

·         نوسازی قطعه خام پس از هر مرحله ماشین کاری برای آگاهی از وضعیت فعلی قطعه خام و بهینه سازی سیکل های ماشین کاری.

·         مدیریت قطعه خام در حین عملیات ماشینکاری بوسیله شبیه سازی عملیات براده برداری.

TopSolid'Cam سهل الاستفاده و ملموس است و تمام توابع استاندارد را در بر می گیرد. در نرم افزار ما شاهد موارد زیر می باشیم:

مخزن ابزار: که در بر گیرنده تمامی ابزار های استاندارد می باشد و علاوه بر آن امکان برقرار کردن اتصال با کاتالوگ های ابزار دیگر را نیز دارد. در مورد ابزارهای مخصوص نیز این امکان وجود دارد که این ابزار ها را ترسیم کرده و به مخزن ابزار اضافه نماییم.

<!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->مخزن مواد خام

<!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->مخزن سیکل ها و مسیر ابزار

<!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->قابلیت مشاهده کردن مسیر ابزار

<!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->نمودار درختی عملیات ها همراه با اطلاعات مفید

به علت تجمع کامل مدول CAM با مدول CAD می توان در این مدول اقدام به ایجاد پروفایل ها و مدلسازی سطوح (لوله ها، نبشی ها، سطوح جدایش، اتصالات و ... ) و همچنین طراحی مکانیکی عمومی (سوراخ ها، حفره ها، شیارها ، پخ ها و ...) کرد.

ماشینکاری پارامتری

در بسیاری موارد قطعات تحت ماشینکاری دارای هندسه یکسانی هستند و تنها از نظر ابعادی متفاوت هستند. با عنایت به پارامتریک بودن TOP SOLID/CAM و ارتباط کامل بین هندسه کار و مسیر ابزار تولید مجدد در این موارد به صورت خودکار محاسبه مجدد شامل ابزارها ،مسیر های ابزار و عملیات ها می گردد.

بخش تهیه و تنظم G-Code  (Post Processor)

TopPp این بخش واسطه تبدیل فایل گرافیکی مسیرهای ابزار به یک فایل Text  که همان برنامه  CNC ‌میباشد است.  فقط در صورت در اختیار بودن این بخش می توان شاهد  فایل خروجی  مناسب ( برنامه  CNC) بر مبنای توانائیهای دستگاه و فرمت قابل شناسایی سیستم کنترل مورد نظر بود . مخزن نرم افزار دارای بیش از هزار Post Processor برای انواع مختلف ماشین ها و سیستم کنترل های مختلف است . این مخزن حاصل سال ها تجربه کاری شرکت MISSLER با کنترل های مختلف است لازم به ذکر است که این بخش از نرم افزار یکی از کلیدی ترین و تخصصی ترین بخشهای آن بوده که بدلیل لینک با نرم افزار  Visual Basic ‌در مواقع لزوم میتوان پا را فراتر نهاده و امکاناتی به مراتب بیشتر از امکانات پیش فرض نرم افزار ایجاد نموده و از آنها در هر چه بیشتر نزدیک شدن به فرمت مورد نظر بهره برد . 

  

 ABAQUS:   

معرفی نرم افزار ABAQUS

 "ABAQUS نرم افزاری برای تحلیل های المان محدود می‌باشد. این نرم افزار بطور گسترده ای در صنعت اتومبیل سازی، هوافضا و صنایع ساخت کالاهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این بسته نرم‌افزاری به خاطر قابلیت گسترده در مدل سازی مواد مختلف و نیز توانائی سفارشی کردن(Customize) آن بوسیله برنامه نویسی، در محیطهای تحقیقاتی آکادمیک بسیار محبوبیت دارد. در ابتدا ABAQUS برای بررسی رفتارهای فیزیکی غیرخطی طراحی شده است. در نتیجه این این بسته ی نرم افزاری دارای گستره ی وسیعی از مدل های مواد می باشد."

مطلب بالا گزیده ای بود از توضیحات مربوط به این نرم افزار در دایرۀ المعارف Wikipedia. این بسته نرم‌افزاری دارای شهرت منحصر به فردی در زمینه تکنولوژی ، کیفیت و قابلیت اطمینان می‌باشد. این نرم‌افزار دارای قابلیت پیاده سازی بر روی کامپیوترهای می ‌باشد.

 

کاربردهای نرم افزار: 

1-صنعت اتومبیل سازی: این نرم افزار کاربرد گسترده ای در این صنعت دارد و استفاده کننده گان از آن را قادر به ارزیابی و بهینه کردنکارایی و قابلیت اعتماد طراحی و فرآیند ساخت می کند. از کاربردهای abaqus در این صنعت می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • پایداریموتور                                                    
  • کارایی جعبه دنده
  • یکپارچگی آب بندی
  • طراحی قطعات
  • سیستم انتقال
  • بررسی واشرها
  • نویز و لرزش
  • انتقال حرارت
  • شکل دهی صفحات فلزی
  • تحلیل های فورج
  • تحلیل مکانیزم
  • مونتاژ

  2-صنعت ماشین سازی و ساخت: از کاربردهای ABAQUS در این صفت می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • تحلیل های دینامیکی و صوتی ماشین های چرخنده از قبیل پمپ ها، موتورها و کمپرسورها
  • تحلیل های ترمومکانیکی، خستگی دستگاه های مولد های انرژی مانند بویلرها، توربین ها و تبادل کننده‌های  حرارت
  • طراحی سیستم های حفاظتی در برابر سقوط و غیره
  • شبیه سازی عملکرد ابزاری چون دریل ها، سمباده زنها و دریل های بادی تحت ضربه و یا بار شدید
  • تحلیل تصادف دستگاه های ریلی از قبیل لکوموتیوها و واگن ها
  • تحلیل استاتیکی و دینامیکی سیستم‌های لوله کشی تحت بارهای مختلف از قبیل حرارتی، فشار، زلزله و بارها
  • تحلیل طول عمر و فرسودگی ساختار دستگاه های ساختمان‌سازی و کشاورزی
  • پیشبینی طول عمر مکانیزم های  مختلف از قبیل انتقال نیروی محرکه، ترمز و کلاچ
  • شبیه سازی ترمومکانیکی  در عملیات فرآوری مواد از قبیل نورد، قالب ‌گیری و غیره
  • ساخت مواد ترموپلاستیکی و پلیمری
  • شبیه‌سازی جوشکاری

 

3-صنعت لاستیک: از کاربردهای ABAQUS در این صنعت می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • بوش زنی
  • سیستم های درزبندی
  • پایه موتور
  • محصولات ورزشی
  • سیستم های حذف لرزش
  • تحلیل ترمومکانیکی محصولات لاستیکی
  • مدل سازی تایر و شبیه سازی کارکرد آن :
    •  پنچری، چرخش، ترمز، ردگذاری و شبیه سازی در شرایط مختلف جاده
    • تحلیل های تصادف
    • مدل سازی تنش های تسمه
    • شبیه سازی سایش
    • تحلیل های آکوستیکی

 

4-صنایع دفاعی و هوافضا: از کاربردهای ABAQUS در این صنعت می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • تحلیل های استاتیکی، دینامیکی وآکوستیکی-ساختاری بدنه هواپیما
  • شبیه سازی ساختارهای عظیم فضایی همچون سلول های خورشیدی، رادارهای فضایی و آنتن‌های منعکس کننده
  • شبیه سازی کارکرد قسمت های مختلف هواپیما از قبیل دیواره‌های تحت فشار، پیچش و عدم تعادل     بال‌ها  و انتشار ترک ها در بدنه
  • ارزیابی گیرکردن پره ها و برخورد با پرندگان
  • شبیه سازی ترمومکانیکی موتور هواپیماها وراکت ها در شرایط کاری مختلف
  • بررسی طراحی‌های مختلف تیغه‌ توربین‌ها
  • شبیه سازی مکانیزم‌های مختلف هواپیما، از قبیل ارابه فرود ، فلپ بال‌ها و درهای محموله
  • طراحی قطعات مقاوم در برابر انفجار
  • شبیه سازی اثرات انفجار در زیر آب در کشتی‌ها و زیر دریایی‌ها
  • کاهش نویز ایجاد شده توسط زیر دریایی ها و سیستم های نقلیه زیرآبی
  • طراحی و شبیه سازی قطعات حیاتی از قبیل نازل‌ها، موتورهای پیزو الکتریکی، لولاها و یاتاقان‌ها

 

5-کالاهای مصرفی و الکترونیکی : از کاربردهای ABAQUS در این صنعت می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • آزمون سقوط
  • فشار و بارگذاری بر روی بسته بندی و بدنه
  • طراحی و ساخت مواد جدید از قبیل کاغذ ها و فیلم ها
  • برهمکنش بدن انسان- دستگاه
  • طراحی و ارزیابی خواص آکوستیکی تجهیزات صوتی
  • شبیه سازی ترمومکانیکی محصولات الکترونیکی
  • تحلیل حرارتی بسته بندی چبپ‌ها
  • طراحی وسایل خانگی از قبیل شوینده ها و خشک کننده ها  

6-پزشکی : از کاربردهای ABAQUS در این صنعت می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • طراحی تجهیزات مختلف پزشکی
  • طراحی رابط های مکانیکی که عموماً در تجهیزات پزشکی استفاده می شوند
  • طراحی انواع پروتزها از قبیل پروتزهای زانو و پروتزهای دندان
  • شبیه سازی فرسودگی و اثرات ضربه برای افزایش طول عمر و قابلیت اعتماد ایمپلنت‌ها
  • گرفتن تائیدیه‌ها برای محصولات پزشکی
  • طراحی دریچه قلب
  • ارزیابی و پیشبینی جراحت ها
  • طراحی سیستم های داروسازی، vascular stents ، catheters و غیره
  • مدل سازی مفاصل
  • شبیه سازی فیزیولوژیکی پاسخ سیستم های مختلف بدن  
  • در فایل زیر نحوه نصب  این نرم افزار را  گذاشته ام و نمی دونم این فایل رو از کجا برداشته بودم ، والاحتما منبعش رو حتما ذکر می کردم. ( با عرض پوزش از نویسنده این مطلب. ) 

نحوه ی نصب نرم افزار: 

 

دانلود           

حجم:1248KB       

فرمت:PDF          

تعداد صفحات:15  

 

نمایی از محیط نرم افزار: 

 

     

                             

 

 Pro/Engineer: 

 

معرفی نرم افزار Pro/Engineer :

 نرم افزار Pro/Engineer از جمله نرم افزارهای پیشرفته در زمینه CAD\CAM میباشد که برای طراحی ، محاسبه و تولید قطعات صنعتی بکار گرفته میشود.این نرم افزار که از جمله نرم افزارهای Grade-A در طراحی و تولید میباشد دارای قابلیتهای مدلسازی (Solid & Surface )بسیار قوی است و همچنین قابلیت ماشینکاری با انواع دستگاههای CNC را دارد. از مزایای این نرم افزار می توان به موارد زیر اشاره کرد : یکی از عمده ترین تفاوتهای این نرم افزار با نرم افزارهای مشابه در این میباشد که مدل سازی در Pro/E بر اساس مدلسازی سه بعدی صلب (solid) بنا شده است ،در صورتی که اکثر نرم افزارهای دیگر کار مدل سازی را تنها با استفاده از سطح سازی انجام می دهند. در مدل ساخته شده توسط این نرم افزار تمام ابعاد به صورت پارامتر تعریف می شوند ، بدین ترتیب اگر در ساخت مدل سه بعدی رابطه ای بین این پارامترها وجود داشته باشد به راحتی می توان با تغییر یکی از این پارامترها ، دیگر پارامترها یا ابعاد را تغییر داد . در این نرم افزار کوچکترین تغییر در مدل طراحی شده در هر زمانی از مراحل تکاملی ساخت قطعه یا سیستم به صورت خودکار روی قسمتهای دیگر مانند اسمبلی ، نقشه دو بعدی و روی اطلاعات ساخت بصورت همزمان اعمال می گردد. این نرم افزار قادربه تهیه هرگونه نما و برش در جهات دید مختلف با استفاده از اطلاعات مدل سه بعدی قطعه می باشد. ایجاد شیبها ، Round و پخهای مورد نیاز در سطوح جدایش. اعمال انقباض (shrinkage) در سه جهت مختصاتی . طراحی و ایجاد مدل ماهیچه ، تکیه گاه و سر ماهیچه و همچنین اعمال لقی های مورد نیاز. اضافه نمودن سیستم راهگاهی ، تغذیه و دیگر اجزای متالوژیکی مورد نیاز در ریخته گری . تست نهائی روی شیب خروجی قطعه از قالب. ارسال مدل و مجموعه های آماده شده جهت ماشینکاری و ایجاد فایلهای حاوی مسیر حرکت ابزار برای ماشینهای مختلف CNC و همجنین استفاده از خروجی های متفاوت نسبت به دستگاههای CNC اعم از G-Code و غیره. ProE که مخفف کلمه ProEngineer است بزرگترین رقیب نرم افزار Catia محسوب میشود که دارای مزایایی نسبت به نرم افزار فوق میباشد .از برجسته ترین این مزایا قابلیت ماشین کاری و گرفتن G-Code استثنایی آن برای ماشینهای CNC میباشد که در کمال سادگی استفاده ، امکان مانور ماشینکاری روی پیچیده ترین سطوح را دارا میباشد . از طرفی در محیط Mold به قابلیتها و آرشیو بی نظیری از قطعات استاندارد برای صنعت قالبسازی دست خواهید یافت . اما در محیط Drawing به زیباترین و فنی ترین نقشه های دو بعدی با رعایت دقیق ترین نکات و استاندادهای نقشه کشی از مدلهای سه بعدی دست می یابید . در کل با آشنایی و یادگیری این نرم افزار تمام نیازهای نرم افزاری خود در صنعت ساخت وتولید مثل مدلسازی سه بعدی ،استخراج نقشه های دو بعدی ،مونتاژ ،قالبسازی ،ماشین کاری (فرز،تراش و حتی وایرکات) و آرشیو قطعات استاندارد و .... را بصورت یکجا و مرتبط بهم در اختیار خواهید داد . نرم افزار فوق هم اکنون در شرکتهای بیشمار اروپایی و آمریکایی و بخصوص کشورهای انگلیسی زبان مثل نیوزلند استفاده فراوان دارد و از طرفی بعلت قیمت بالای نرم افزار وهزینه بالای آموزش آن غالبا توسط شرکتها و کارخانجات معتبر بسیار بزرگ مثل بی ام و مورد استفاده قرار میگیرد لذا کاربران این نرم افزار نسبت به کاربران نرم افزارهای مشابه ضعیف تر دارای کلاس کاری و حقوق دریافتی بالاتری هستند. در کشور ما نیز شرکتهای قدرتمند بزرگی مثل مالیبل سایپا یا مرکز تحقیقات ایران خودرو در کنار شرکتها و کارگاه های خصوصی کوچکتر از این نرم افزار بهره میبرند. هم اکنون حرفه ای ترین مرکزی که مبادرت به آموزش این نرم افزار بصورت خصوصی و نیمه خصوصی همراه با انجام پروژهای فنی در این ضمینه میکند گروه فنی مهندسی آرسام صنعت میباشد که در انتهای این مطلب آدرس و شماره تماس این مرکز قید خواهد شد . در ضمن یک جلد کتاب بنام مرجع کامل مدلسازی در ProEngineer به کمک اساتید همین شرکت توسط انتشارات دانش نگار در 660صفحه و با قیمت 7000 تومان چاپ گردیده که در کتابفروشی های فنی و مهندسی موجود میباشد. کتاب دیگری با نام آموزش ProEngineer/Wildfire نوشته مهندس فرزاد فلاحتی توسط انتشارات ایستا افزار نیز در بازار کتاب موجود است . نسخه 2001 این نرم افزار شامل یک سی دی و نسخه 2004 آن که به Wildfire2 معروف است شامل سه سی دی میباشد .که تمام نسخه های کامل آن همراه با راهنمای نصب فارسی و مجوز نصب دائم و بدون محدودیت در تعداد دفعات نصب با قیمت مناسب توسط شرکت فوق عرضه میگردد.  

نمایی از محیط نرم افزار: 

 

  

 

  

 Mechanical desktop: 

 

 معرفی نرم افزار:

این نرم افزار از رایج ترین ومهمترین نرم افزار های طراحی ونقشه کشی است.
این نرم افزار در عین سادگی قابلیت های فراوانی دار دو همین امر سبب شده که کاربرد وسیعی در صنعت داشته باشد.
با وجود این که نرم افزار
Mechanical Desktop رو به عنوان یک نرم افزار طراحی دو بعدی می شناسند اما این نرم افزار تواناهای فوق العادهای از خود برای طراحی سه بعدی نشان می دهد.
شاید بشه گفت که نرم افزار
Mechanical desktop از پرکاربردترین نرم افزار های طراحی ونقشه کشی در کشورمان است.البته اتوکد صنعتی رو نباید فراموش کرد.
در اکثرشرکت ها وکار خانه هاکه کار نقشه کشی یا طراحی انجام می شوداین نرم افزار به عنوان نرم افزار اصلی به کار می رود.
فراگیری این نرم افزار از اولویت های مورد نیاز دانشجویان مهندسی مکانیک می باشد.به بیان دیگر شاید بتوان گفت از نخستین نرم افزار هایی که یک دانشجو در زمینه طراحی ونقشه کشی باید بیاموزد همین نرم افزار است.
بسیاری از دانشجویان به گمان این که با وجود نرم افزار های جدیدترمثل
Catiaاین نرم افزار دیگر کارایی خود را از داده به فراگیری ان توجه نمی کنند
اما با ورود به محیط کار در میابندکه این نرم افزار به دلیل ویژگی هایی که برای ان ذکر شد همچنان رایج ترین نرم افزار در صنعت می باشد.  

 

آموزش نرم افزار:  

دانلود مقدمهحجم:246kbتعداد صفحات:4
دانلود قسمت ۱حجم:186kbتعداد صفحات:3
دانلود قسمت ۲حجم:141kbتعداد صفحات:3
دانلود قسمت ۳حجم:135kbتعداد صفحات:3
دانلود قسمت ۴حجم:132kbتعداد صفحات:3
دانلود قسمت ۵حجم:144kbتعداد صفحات:4
دانلود قسمت ۶حجم:150kbتعداد صفحات:4

  

 نمایی از محیط نرم افزار:

 

         

 

Moldflow: 

این نرم افزار از جمله نرم افزارهای مربوط به طراحی و تحلیل قالب های تزریق پلاستیک می باشد.این نرم افزار نخستین بار در المان تولید شده است و هم اکنون در صنایع مختلف اتومبیل سازی،هوافضا،عروسک سازی و ... استفاده می شود. این نرم افزار دارای دو بخش می باشد که عبارتند از :

1-MOLD FLOW PLASTIC ADVISERS : این بخش برای طراحی قطعه CAD استفاده می شود.و سپس قطعه مورد نظر را مورد انالیز قرار می دهیم که ما می توانیم تمامی جوابهای از قبیل دمای قطعه،زمان پر شدن،نحوه جریان مواد پلاستیک،خط جوش ها و....از این نرم افزار دریافت کنیم.

2- MOLD FLOW PLASTIC IN SIGHT :در این بخش تحلیل بروی قطعه بصورت ریشه ای انجام می شود. 

 نمایی از محیط نرم افزار: 

        

            

 

 

نظرات 6 + ارسال نظر
حسن نیک دهقان دوشنبه 22 بهمن‌ماه سال 1397 ساعت 22:14

سلام
تشکر و سپاس فراوان از دست اندکاران سایت مطالب آن
واقعاً مفیده امیدوارم روز به روز در کارتان موفق باشید .
حسن نیک دهقان

رامین سه‌شنبه 17 بهمن‌ماه سال 1396 ساعت 15:27 http://malimgroup.com/

مررررررررررررسی

حقیقت من یکشنبه 5 اردیبهشت‌ماه سال 1395 ساعت 11:35 http://azadienaghd.blogfa.com

عالیه .واقعن استفاده کردم .سپاس فراوان . ادامه بدید

amir دوشنبه 6 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 19:41

سلام من دنبال نرم افزار imspost میگردم شما میتونید کمکم کنید

mohammad reza malmir یکشنبه 27 اردیبهشت‌ماه سال 1394 ساعت 16:37 http://www.tlsoft.ir

سلام سایت خوب و مفیدی دارید منم یه سایت در ضمینه آموزش کاربردی و پیشرفته کتیا دارم . دوستان اگه می تونین یه سر بزنید ممنون میشم اینم آدرسشه :www.tlsoft.ir

بهناز شنبه 20 دی‌ماه سال 1393 ساعت 23:50

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد